Pom Friterie slår upp dörrarna i Stockholm

Salt, fettigt, krispigt, frasigt… säg någon som inte älskar pommes frites?! Nu växer gänget på Falvir ännu mer efter att vi investerat i Pom Friterie; en restaurang där potatisen är stjärnan i köket. I fredags den 19 maj slog restaurangen upp portarna för första gången.

Bakom satsningen står holländarna Marvin Romein och Jorit Gras. Restaurangen är en vidareutveckling av de holländska matbarerna i en ny nordisk-internationell tappning där huvudmenyn bygger på "topped frites" med smaker från hela världen, från Västerbotten och Marocko till Japan.

Restaurangen serverar även krispiga bites med olika fyllningar samt smårätter såsom råbiff, ostron samt ett dussintal dippsåser och pickles. Flera rätter och såser följer säsongen och det finns både vegetariska och veganska alternativ.
Drinklistan består främst av egenutvecklade kolsyrade cocktails som blandas på premiumsprit.

– Med Pom Friterie vill vi skapa något helt nytt i Stockholms krogvärld. Det ska vara lätt att besöka oss samtidigt som kvaliteten på våra pommes frites sätter standarden för allt vi gör, säger Jorit Gras som är medgrundare och kreativt ansvarig på Pom Friterie.

Målet är att lyfta friterad potatis till nya höjder – och vem kan säga nej till att vara en möjliggörare till denna dröm?!

Besök Pom Friteries hemsida

Åk till toppen